Saamhorigheid maakt het werk zoveel leuker

2 februari 2023

“Een goede teamgeest, het zogenaamde wij-gevoel zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer. Het versterkt de wil om samen te werken met elkaar. Het motiveert, verbindt en brengt het bedrijf naar een hoger niveau.” Maak kennis met Ivo Willems. Sinds 4 maanden maakt hij deel uit van het A•D team.

De 27-jarige Ivo werd via via getipt op A•D accountants adviseurs. Zijn vrienden wisten dat hij geen groot kantoor zocht waar multinationals tot het klantenbestand horen. Ivo maakt graag deel uit van een kleiner kantoor waar hij voldoende uitdagingen heeft en fijn kan werken in een hecht team. A•D voldoet ruimschoots aan zijn wensen. Hij waardeert de ontspannen en plezierige sfeer en niet geheel onbelangrijk, het kantoor heeft een goed gevulde portefeuille met een grote diversiteit aan mkb-klanten.

 

Pro-actief

Ivo: “Het ondersteunen van de ondernemer op financieel gebied, zodat zijn boekhouding pico bello op orde is, daar vind ik mijn uitdaging. Voor de ondernemer betekent dit duidelijkheid, rust en inzicht. Daardoor is de ondernemer in staat zich te focussen op zijn/haar corebusiness. Wij hebben niet alleen een grote vakkennis, bovenal zijn wij pro-actief richting de ondernemer. Wijzen hem bijvoorbeeld op wijzigingen in de wet- en regelgeving en de consequenties daarvan. Of op mogelijke financiële voordelen waar niet iedere ondernemer op de hoogte van is. Dat wordt gewaardeerd.”

 

Verenigingsman

Ook in zijn vrije tijd staat Ivo klaar om anderen te helpen. Hij is penningmeester van de meer dan 450 jaar oude Schutterij Sint Sebastianus in Mheer. Ivo waardeert tradities en wil deze graag doorgeven aan nieuwe generaties. “Dit jaar is een bijzonder jaar voor de vereniging. In mei zijn wij gastheer van het jaarlijks Schuttersfeest van de Zuid-Limburgse Schuttersbond. Twintig schutterijen uit Zuid-Limburg ontmoeten elkaar in ons dorp. Dat wordt een groot feest. Er zijn onder meer wedstrijden in muziek, exercitie en (uiteraard) schieten. Je kunt je wel voorstellen dat dit een enorme organisatie en betrokkenheid van alle leden vraagt. Samen de schouders eronder en de klus klaren. Daar geniet ik enorm van. De inzet voor de Schutterij is voor mij ook een ontspanning en afschakeling van het werk.”

 

Toekomst

Op de vraag wat zijn toekomstverwachtingen zijn, antwoordt Ivo: “Ik wil graag veel leren, mezelf ontwikkelen en doorgroeien naar een adviesfunctie. Mijn doel is om een volwaardige sparringpartner voor de ondernemer te zijn. Voorlopig ben ik nog niet uitgeleerd en meer dan tevreden op mijn plek bij A•D.”

 

Leerpunten

Heeft Ivo leerpunten die hij wil delen? “Blijf vooral jezelf! Vakkennis is een belangrijke basis en volg de ontwikkelingen in je vakgebied. Daarmee word je een specialist en kun je jouw standpunten ook verdedigen ten opzichte van anderen. Zo kunnen we allemaal van elkaar leren.”

Zoek