Heb jij eigenlijk een financieel plan?

11 april 2023

Wil je financieel onafhankelijk worden? Wil je ondernemer worden of juist eerder stoppen met werken? Denk je aan een sabbatical? Is er een kindje op komst of wil je verre reizen maken? Wil je de studiekosten van je kinderen betalen of andere grote uitgaven doen…?

Start vroeg met een financieel plan. Zo krijg je inzicht in je (toekomstige) financiële positie. Een financieel plan biedt een betrouwbaar uitgangspunt en zorgt ervoor dat jij de juiste beslissingen maakt, op het juiste moment.

 

Lastig? Wij helpen je hierbij.

Door een financiële planning te maken brengen we structuur aan in jouw totale financiële situatie. Wij stemmen je financiële voorzieningen af op je wensen voor nu en in de toekomst.

Jouw onderneming of baan vragen veel van je tijd. De kans is groot dat je hierdoor onvoldoende stilstaat bij je toekomstige financiële positie. Met een financieel plan krijg je een antwoord op o.a. de volgende vragen:

  • Ik wil ondernemer worden. Hoeveel kapitaal heb ik nodig?
  • Met welke toekomstige kosten en besparingen moet ik rekening houden?
  • Hoeveel inkomen heb ik nodig om genoeg over te houden voor later?
  • Wij denken aan gezinsuitbreiding. Wat zijn mogelijk de financiële gevolgen?
  • Wat zijn mijn mogelijkheden om mijn kinderen eventueel financieel op weg te helpen?
  • Wanneer kan ik stoppen met werken?
  • Hoe kan ik mijn vermogen zo gunstig mogelijk overdragen aan mijn nabestaanden?

 

Schuif het niet vooruit

De praktijk leert dat veel mensen deze vragen wel in hun achterhoofd hebben, maar beantwoording ervan voor zich uit schuiven. Een financieel plan is gebaseerd op de berekening van jouw jaarinkomen en de ontwikkeling van je vermogen in de toekomst. De uitkomsten van deze berekeningen leiden tot conclusies en aanbevelingen.

Wellicht leidt de uitkomst van een en ander tot het nemen van maatregelen van jouw kant. Denk aan het beperken van je privé-uitgaven, het aflossen van de hypothecaire lening op je woning of het opbouwen van een oudedagsvoorziening via banksparen.

Meer weten over hoe de mogelijkheden om uw financiële toekomst in beeld te brengen? Wij gaan in samenwerking met jou graag de uitdaging aan je financiële wensen waar mogelijk te realiseren!

 

Zoek