Een goede balans tussen werk en privé is hier heel gewoon.

16 mei 2022

“Je werkt om te leven”, deze lijfspreuk past helemaal bij Etiënne Thans. De vriendelijke en energieke Etiënne is heel stellig: “Ik maak graag tijd vrij voor mijn gezin en mijn hobby’s. In mijn vrije tijd kun je mij vaak vinden op de tennisbaan, op de motor of langs het water met een vishengel. Activiteiten ondernemen die je graag doet, maakt het leven zoveel leuker! Dat geldt ook voor mijn baan. Met plezier werken is voor mij erg belangrijk.”

Als vijftiger zit Etiënne Thans, senior-accountant AA, al heel wat jaartjes in het vak. Sinds 2017, na overname van zijn oude werkgever Segers-Mullebergh accountants, werkt hij onder de vlag van A•D accountants adviseurs. Kortweg A•D. Het bevalt hem uitstekend in het mooie kantoor aan de Parkweg in hartje Maastricht. 

 

Overwerken is niet nodig

Etiënne; “Hier wordt niet gesproken over een goede balans tussen werk en privé, hier ís een goede balans. De directie hanteert het adagium ‘overwerken is niet nodig’. Samen zorgen wij voor een goede planning en prioritering. Deuren staan open, ook die van de partners. Letterlijk en figuurlijk. Er zijn korte lijntjes en we zijn betrokken bij elkaars werk. Weten ook wanneer er een harde deadline is. Dan kan er snel geschakeld worden en zetten wij samen de schouders eronder. Geen VriMibo, maar elke donderdagmiddag maken we tijd voor onze bedrijfsborrel.”

 

Geen stropdassen

De informele cultuur typeert het kantoor. Stropdassen zul je bij hen niet zien. 

Etiënne: “Ik ben erg sfeergevoelig en waardeer daarom de persoonlijke benadering en het respect voor elkaar. De leeftijdsverschillen in ons team zorgen voor een geweldige dynamiek. Jonge, nieuwe collega’s krijgen hier kansen en al snel bepaalde verantwoordelijkheden. Ze kunnen zich hier ontwikkelen én mogen ook fouten maken. Fouten kun je namelijk herstellen en zijn goede leermomenten. Ik vind het geweldig om nieuwe collega’s te begeleiden en hen te zien groeien!

Zoals wij intern met elkaar omgaan, zo werken wij ook met onze klanten. De informele cultuur wordt gewaardeerd. Als het soms formeel moet, passen wij ons uiteraard aan. Wij zijn trots op ons accountantsvak en ons kantoor met een Wta-vergunning. Dat betekent dat wij wettelijke controles bij bedrijven en organisaties mogen uitvoeren. Dat zegt meer over onze professionaliteit dan een kostuum en stropdas, toch?”

 

Grote diversiteit in klanten

De grote diversiteit in klanten maakt het werk volgens Etiënne interessant en aantrekkelijk. “Wij ondersteunen ondernemers uit verschillende branches. Transport, horeca, groothandel, diensten en de culturele sector, om maar een paar te noemen. De situaties, ontwikkelingen en problemen zijn per branche heel verschillend.” Op de vraag hoe het team op de hoogte blijft van alle trends binnen de diverse sectoren, antwoordt Etiënne: “Wij plannen regelmatig vaktechnisch overleg in. Bij dringende situaties waarbij actuele informatie snel bij het hele team bekend moet zijn, is het gebruikelijk dat een van de partners ons even bij elkaar roept. Efficiënt en effectief.”

 

Digitale ontwikkelingen

Het team van A•D werkt digitaal ‘in de cloud’ en kan daardoor onafhankelijk van tijd en plaats werken. Binnen het kantoor wordt ook gestimuleerd om een dag per week rustig thuis te werken. Daarnaast omarmt men ook andere digitale ontwikkelingen die de accountants kunnen ondersteunen bij hun advieswerk. Etiënne: “Wij implementeren momenteel Microsoft Power BI. Dat is een interactieve tool voor het visualiseren van data. Zo kunnen we sneller en eenvoudiger relevante informatie uit administraties van onze klanten halen, dat geeft ons en de ondernemer een nog beter inzicht.”

 

Gras is niet groener bij de buren

Etiënne is overduidelijk op zijn plek bij A•D. “Ik zal geen overstap maken naar een ander kantoor. Waarom? Het gras is echt niet groener bij de buren. Een uitdagend takenpakket en werken in een plezierige omgeving, zijn het allerbelangrijkste, geloof me. Daar kan geen dikke lease-auto tegenop.”

NB: zou je ook deel willen uitmaken van het team van A•D accountants adviseurs? Check onze vacatures!