Iedere dag met plezier naar het werk

23 februari 2022

Sportleraar is Vera Heuts niet geworden, maar ze heeft geen spijt van haar gewijzigde studiekeuze. Tot haar eigen verbazing sprak de open dag van de accountancy-opleiding haar namelijk direct aan. Vera maakte haar keuze: deze opleiding zou haar vast en zeker gaan boeien en voldoende carrièrekansen bieden. 

 

In het diepe gegooid

Assistent-accountant Vera Heuts: “Na mijn stage en zomer-bijbaantjes, ben ik bijna 5 jaar geleden officieel als medewerker bij A·D accountants gestart. Sindsdien ga ik iedere dag met plezier naar het werk!

Je wordt hier – natuurlijk met begeleiding – al snel in het diepe gegooid. Dat is heel uitdagend en een stimulans voor je zelfvertrouwen. Je verdiept je in de verschillende ondernemers en hun branches, om zo de dossiers van klanten eigen te maken. Voor de klant word jij het aanspreekpunt en dat is een grote verantwoordelijkheid. Een die mij erg aanspreekt. Iedere dag is anders en door de diversiteit in ondernemers en branches is het werk afwisselend en interessant.”

Opleiding AA

Inmiddels volgt Vera de praktijkopleiding AA (accountant administratie consulent) nadat ze het theoretische gedeelte succesvol heeft afgerond. Deze opleiding sluit perfect aan op de beroepspraktijk. Vera vertelt enthousiast: “Het begeleiden en adviseren van ondernemers, vind ik het leukste wat er is. Dat doen wij op administratief, financieel, bedrijfseconomisch en fiscaal gebied. Hiermee helpen wij de ondernemers en hun bedrijven vooruit. De ondernemers erkennen en waarderen dit. Het vertrouwen dat zij ons geven en het persoonlijk klantcontact, daar word ik echt blij van.”

Een stapje voor zijn

Vera vult aan: “In de adviesrol wil en kan ik nog enorm groeien. Ik wil graag de ondernemer een stapje voor zijn, door pro-actief bij te dragen aan de ontwikkeling en het toekomstperspectief van de ondernemers. Hierin word ik begeleid door Camille Quaedvlieg, een van de partners. Samen stellen wij actuele cijfers op, waar nodig prognoses en zoeken wij naar nog betere oplossingen voor de ondernemer. Om ruimte te maken voor verdieping van deze pro-actieve adviesrol, moet ik een gedeelte van mijn huidige taken, zoals de administratieve verwerking en het opstellen van jaarrekeningen, overdragen aan collega’s. Loslaten dus. Dat vind ik best lastig. Hierin moet ik vertrouwen krijgen, anders kan ik mijn persoonlijke ontwikkeling niet versterken. Het is daarom fijn dat ik hele goede collega’s heb.”

Leuke club collega’s

“Niet alleen werkinhoud is belangrijk, ook een plezierige werkomgeving zorgt ervoor dat ik nooit met tegenzin naar het werk ga”, geeft Vera aan. “Ons team bestaat uit een leuke club collega’s, verschillend van achtergrond en leeftijd. Lees ook het interview van mijn collega Bastiaan.
Ons kantoor kent geen hiërarchie, elleboogwerk ontbreekt en er bestaat geen ratrace.” Vera is heel stellig. “Wij leggen allemaal direct verantwoording af aan een van de vennoten. De vennoten tonen ook oprechte interesse in onze wensen en ambities en helpen ons hiermee. Heel fijn.”

Balans werk en privé

Hoe tevreden je ook bent in je werk, ontspanning is ook belangrijk. Vera beaamt dit: “Ik sport veel, ben actief in het verenigingsleven en besteed graag tijd aan familie en vrienden, maar nu staat dit allemaal op een laag pitje. De verbouwing van ons huis vraagt tijd en energie en wij willen deze klus zo snel mogelijk afronden. We verwachten namelijk een kleintje”, voegt ze er lachend aan toe. “Spannend allemaal en bijzonder. Samen met mijn partner kijken we ernaar uit om van de combinatie werk en ouderschap een succes te maken”.

Nieuwsgierig naar onze vacatures? Neem een kijkje.